Your Beauty – Our Duty

Questions & Answers

 

 

På denna sida hittar du de vanligaste frågorna som berör våra behandlingar.

Skulle det dyka upp andra frågor som ni inte hittar på den här sidan så får ni mer än gärna kontakta oss. Vi återkommer till er inom 24 timmar.

FRÅGOR & SVAR

Vad är permanent makeup?

Det är konsten att färga huden i estetiska syften för att förstärka, konturera och ansiktsdrag. Det är också en värdefull procedur för ärr, brännskador, hudpigmentering och korrigering av vissa oregelbundenheter i ansiktet. Med få konstnärliga inslag kan du få ansiktets ungdomlighet baserat på dina drag.

 

 1. Hur skiljer sig Art Touch By Amiros från andra permanent makeup-specialist?

Amiros på Art touch har specialiserat sig på att ge kunderna ett verkligt naturligt utseende. Våra kunders säkerhet och tillfredsställelse är vår högsta prioritet. Vi använder endast de säkraste och överlägsna pigmenten som färgämnen. Våra pigment uppfyller standarder som fastställts av de europeiska tillsynsmyndigheterna, speciellt utformade för säker och effektiv applicering av permanent makeup.

Amiros har arbetat i Dubai i fem år (2009–2014) och där upptäckte han genom verklig behandling de olika typerna av mänsklig hud, skönhetens smaker och kundens mentalitet.

Det har gett honom förmågan att förstå varje kunds behov och önskemål från första dagen han började arbeta här i Sverige 2015.

 1. Hur bestämmer vi önskat utseende och färgnyanser?

Enligt vår enorma erfarenhet kommer Amiros att rekommendera den specifika behandlingen och nyanserna som passar din egen hudton, hårfärg, ålder och livsstil.

Dessutom kommer Amiros att rita formen med en sminkpenna baserat på dina ansiktsdrag.

Behandlingen startar inte förrän vi (kunden & Amiros) är överens om att denna form och färg är bäst.

 1. Varför kosmetisk tatuering?
  Kosmetisk tatuering passar dig som har glesa ögonbryn eller fransar, har svårt att sminka dig på grund av dålig syn, tränar mycket, kämpar med rinnande ögon, har en sjukdom som genererar i håravfall eller helt enkelt har begränsat med tid att lägga framför spegeln på morgonen.
 2. Liknar permanent makeup med tatuering?

Det har några av samma egenskaper, men det är väldigt olika.

Permanent makeup använder endast de tekniker, verktyg och pigment som är speciellt utformade för mikropigmenteringsprocedurer, vilket gör det säkert, sterilt och smärtfritt som ger naturliga resultat.

 1. Vad är skillnaden mellan tatuering maskin och microblading?
  Med maskinen går nålen in och ut i hög hastighet (som en symaskinsnål), huden skadas inte och vid rätt teknik och tryck gör en kosmetisk tatuering inte ont och ingen blödning uppstår. Vid microblading skär man i huden med ett “micro blade” (därav namnet), där sedan pigmentet implanteras, Därför vi gör INTE microblading
 2. Varför inte välja microblading?
  Många som utför microblading hävdar att det absolut inte efterlämnar ärr i huden om man utför tekniken rätt. Men fakta kvarstår, huden skärs bokstavligen sönder om och om igen och oavsett om du är världsmästare i microblading eller ej så är detta inte en bra teknik för huden. Inte ens en kirurg kan skära i huden med en skalpell utan att lämna ärr.
 3. Gör det ont?
  Jag använder bedövning under själva behandlingen, vilket gör att upplevelsen blir väldigt behaglig. Amiros har alltid kunden i fokus och vill att behandlingen ska upplevas positiv. Ska du tatuera ögonbryn eller läppar kan du om du önskar smörja in med Emla eller Tapin bedövningskräm 1–2 timmar före besöket, finns att köpa på valfritt Apotek. Detta är absolut inget måste.
 4. Finns det något obehag i samband med ingreppen?

vi använder utvärtes bedövningsmedel som är mycket effektiva i två steg

1-vi applicerar en kräm på det behandlade området som minskar obehag.

2-under behandlingen använder vi en annan typ av bedövningsmedel som är ganska starkare än den första.

Vanligtvis känner kunderna kittlande med lite obehag under eller efter att ett ingrepp har utförts.

 1. Ska jag tänka på något speciellt innan jag ska tatuera mig?
  Kom frisk, du bör omboka om du har en pågående infektion i kroppen. Om du kommer påverkad av mediciner, droger eller alkohol kan behandling inte äga rum och du kommer att debiteras 100 % av behandlingskostnaden. 

Din hud kring ögonbrynen/läppar ska alltid vara vid god kondition, d.v.s. att inga utslag, sår, akne, eksem, fasighet m.m. finns i eller nära området. 

Det är rekommenderas att du undvika mediciner och kosttillskott som är blodförtunnande såsom Aspirin, Treo, Ipren, Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicyl-syra, senast 4 dagar innan.  Alvedon går bra.  

Sola inte 48 timmar innan besöket. Färga, vaxa och plocka inte brynen, senast 6 dagar innan behandling. 

Ta ej starka mediciner eller drick alkohol 48 timmar innan behandling. 

 1. Kan jag gå och jobba som vanligt efter jag tatuerat mig?
  Du blir lite svullen och röd direkt efter en behandling men det lägger sig fort. Överskottsfärg sitter kvar i tatueringen men kommer att försvinna efter 4–7 dagar i samband med att tatueringen läker. 
 2. Kan det bli fel?
  Inför varje behandling går vi noga igenom kundens önskemål gällande både färg och form. Jag ritar alltid upp formen och ger olika förslag på valet av färg innan jag börjar tatuera. Det läggs mycket tid på att bestämma färg och form vilket ger dig som kund en trygghet inför själva tatueringen.

 3. Vilken typ av läkningstid handlar det om? Krävs någon vård efter proceduren?

Viss svullnad och rodnad kan förväntas under 24 timmar efter ingreppet.

Ett kallt vatten med kompress hjälper till att minska svullnad runt ögonområdet.

Det behandlade området måste hållas rent. Smink bör INTE appliceras på flera dagar.

Viss hudflåsning och ljusning av den applicerade färgen är normalt.

 1. Eftervård?

Den första veckan: Det är viktigt att tänka på att smörja det tatuerade området med vaselin 4–5 gånger per dag. (ett tunt lager, huden måste kunna andas). Du får med dig skriftliga instruktioner för “eftervård” Du ska heller inte sola eller sminka det tatuerade området, basta eller bada i pool med klor. Duscha inte för länge utan ta en snabbdusch. Hård träning ska heller inte utföras innan pigmentet stabiliserat sig i huden. Det är mycket viktigt för det slutliga resultatet att du följer eftervården noga! 

Använd alltid högt SPF (30–50) på din tatuering.

 1. Hur får jag min tatuering att hålla sig fin längre?
  Slutresultatet efter läkning beror bl.a. på hud typ, hudkvalité, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Därför kan man aldrig lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning. Tatueringen sätter sig i 2: a hudlagret och ej uppepå huden. För en längre hållbarhet rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor på de tatuerade områdena när du vistas i solen. Normalt är att göra en uppfräschning av färgen efter 1–2 år. Alopecia kunder (håravfall) kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt då cellförnyelsen är snabbare.
 2. Vad använder ni för färger när ni tatuerar?
  Alla färger eller pigment som det kallas, är EU-godkända och är medicinska icke allergiframkallande. 
 3. Ska jag raka bort mina egna ögonbryn?
  Dina egna strån bidrar till att 3D effekten blir tydligare. Du behöver bara plock dina bryn runt din nya form/tatuering.
 4. Kan jag tatuera mig om jag har gjort Botox nyligen?
  Du måste vänta minst 2 veckor efter det att du har fått injicering av ex. Botox, filler eller fått kemisk peeling.

 1. Kan man tatuera sig om man är gravid?
  Jag utför inte behandling på gravida eller vid amning. Det finns en ökad infektionsrisk under graviditeten och skulle en infektion uppstå är det viktigt att man kan behandlas snabbt med antibiotika. Hormoner skulle dessutom kunna påverka resultatet, därför är det bättre att vänta